İsrail 'yangın uçurtmaları' sebebiyle Gazze'ye savaş açabilir

İsrail 'yangın uçurtmaları' sebebiyle Gazze'ye savaş açabilir

İsrail'in Gazze'den gönderilen yangın uçurtmaları nedeniyle Gazze'de yeni bir savaşa girebileceği belirtiliyor.

Gazze'de Büyük Dönüş Yürüyüşleri devam ederken, bölgeden İsrail sınırına gönderilen yangın uçurtmaları İsrail'de ciddi bir gündem maddesi.

Söz konusu uçurtmalar ve uçucu gazlarla doldurulan balonların ucunda yanıcı maddeler bulunuyor. Bu hava araçları İsrail'in Gazze sınırındaki yerleşimlerde ve özellikle tarım alanlarında büyük yangınlara yol açıyor.

İsrail son günlerde, bu uçurtma ve balonların gönderildiği yerler olmaları gerekçesiyle Gazze'ye hava saldırıları düzenliyor. İsrail ordusu bu saldırılarda gönderilen uçurtmaların üretildiği yerlerin ve bu üretimler ve saldırılardan sorumlu olan kişilerin hedef alındığını ifade ediyor.

İsrail ordusu, sivil drone'ları da bu uçurtmalarla baş etmek için kullanıyor. Ancak yine de Gazze'den İsrail'e yönelen bu tarz saldırıların önüne geçilebilmiş değil.

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, İsrail'in bu saldırılar nedeniyle Gazze'de yeni bir savaşa girebileceğini dile getirdi. Şaked, eğer güvenlik durumu daha da kötüleşirse İsrail'in 2014 yılındaki "Koruyucu Hat Operasyonu'nun bir benzerini gerçekleştirebileceğini" söyledi.

İsrail'in eski bir askeri sözcüsü olan Avi Benayahu da, İsrail kamuoyundan söz konusu yangın uçurtmalarına bir karşılık verilmesi için hükümete baskı yapıldığını belirtti. Benayahu, bu baskı neticesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik yeni bir savaş açabileceğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.