İsrail'de genel seçimler: Rakipleri Netanyahu'ya karşı birleşiyor

İsrail'de genel seçimler: Rakipleri Netanyahu'ya karşı birleşiyor

İsrail'de Nisan ayında yapılacak genel seçimler öncesi Başbakan Netanyahu'nun en önemli rakipleri olan İsrail Direniş Partisi ile Yeş Atid partisi seçime ortak listeyle girme kararı aldı.

İsrail’de Başbakan Benyamin Netenyahu’nun, nisan ayında düzenlenecek genel seçimlerdeki en önemli rakipleri güçlerini birleştirme kararı aldı.

İsrail eski genelkurmay başkanlarından Benny Gantz’ın, İsrail Direniş Partisi ile Yair Lapid’in liderliğini yaptığı Yeş Atid seçimlere ortak listeyle girecek.

Bu bu partiler seçimi kazanması halinde, liderleri değişimli olarak başbakanlık koltuğuna oturacak.

İsrail’de düzenlenen son anketler Netenyahu’nun 9 Nisan’daki seçimi önde bitireceğini ortaya koyuyor.

Netanyahu, hakkında telekomünikasyon ihalelerinde yolsuzluk yapıldığına ilişkin soruşturma sürüyor. Netanyahu'nun, "Bezeq" medya şirketine kendisi lehinde yayın yapması karşılığında, şirkete mali imtiyaz sağladığı iddia ediliyor.

İsrail’de bu soruşturmanın dışında Netenyahu aleyhine rüşvet verdiği gerekçesiyle polis tarafından iki soruşturmanın daha açılması isteniyor. Bu başlatılan soruşturmalar hakkında dava açılabilmesi için savcılığın izni gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.