Netanyahu'dan İran'a tehdit: Kutladıkları son yıl dönümü olur

Netanyahu'dan İran'a tehdit: Kutladıkları son yıl dönümü olur

İranlı komutan Cevani'nin "Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir ederiz" sözüne tepki gösteren İsrail Başbakanı Netanyahu, "Bu onların kutladığı İslam Devrimi'nin son yıl dönümü olur" dedi.

İran'da Devrim Muhafızları'nın komutanlarından Yadullah Cevani, ABD'nin İran'a saldırması durumunda İsrail'in Tel Aviv ve Hayfa şehirlerini yok edeceklerini söyledi. İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Cavani, "ABD, bize yönelik bir askeri saldırı durumunda Tel Aviv ve Hayfa'yı yerle bir edeceğimizi bilmeli" diye konuştu.

İran'ın ABD'den korkmadığını dile getiren Cavani, Tahran'ın kendisini koruyacak kapasitesi olduğunu söyledi.

Cavani'nin sözlerine yanıt, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'dan geldi. Yazılı ve görüntülü bir açıklama yapan Netanyahu, Cevani'nin açıklamasının İsrail'in gözünü korkutmadığını dile getirdi.

Netanyahu, açıklamasında, "Bu rejim, Tel Aviv'i ve Hayfa'yı yok etmeye çalışmak gibi korkunç bir hata yaparsa, başarılı olamayacaklar. Ancak, bu onların kutladığı devrimin (İran İslam Devrimi) son yıl dönümü olur. Bunu hesaba katmalılar" dedi.

İsrail sınırdaki Kuneytra'yı vurdu

İsrail, Suriye'nin güney batısında yer alan Kuneytra'yı hedef aldı. Esed rejimi haber ajansı SANA, İsrail tanklarının bölgedeki bir hastane ve gözlem noktasını vurduğunu açıkladı. 

Kuneytra, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri sınırında yer alıyor. İsrail Ekim ayında Suriye'de rejim güçlerinin muhalifleri bölgeden çıkarmasının ardından Kuneytra geçiş kapısını Birleşmiş Milletler gözlemci güçlerine açmıştı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.