İsrail'de Netanyahu'suz koalisyon hazır

İsrail'de Netanyahu'suz koalisyon hazır

İsrail'de Netanyahu'suz koalisyon çalışmaları sonucunda cumhurbaşkanına hükümetin hazır olduğu resmen bildirildi. Başbakan adayı Netanyahu'dan daha radikal vaatleri olan Naftali Benett.

İsrail'de Yes Atid Partisi lideri Yair Lapid İsrail cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e resmi olarak hükümeti kuracak çoğunluğa eriştiklerini bildirdi.

Gözler İsrail parlamentosu Knesset'te önümüzdeki hafta yapılacak yeni hükümet güven oylamasına çevrildi.

Hükümet anlaşmasına göre önce 2 sene Yamina Partisi lideri Naftali Benett başbakan olurken daha sonra Yair Lapid başbakanlık koltuğuna oturacak.

120 milletvekilli Knesset'te hükümeti oluşturacak çok parçalı koalisyonun 61 milletvekili bulunuyor. Başbakan olması planlanan Naftali Benett'in liderlik ettiği aşırı sağcı Yamina Partisi'nin milletvekili sayısı sadece 7.

Mansur Abbas liderliğindeki Birleşik Arap Listesi pazarlıklar sonucu hükümeti dışarıdan destekleyeceğini açıklarken Eymen Udeh liderliğindeki Ortak Liste'nin ise dışarıdan hükümeti destekleyip desteklemeyeceği netlik kazanmış değil.

Naftali Benett, Netanyahu'dan daha radikal vaatleri olan bir isim olmakla beraber, koalisyonun çok parçalı yapısı nedeniyle Netanyahu gibi rahatlıkla kendi politikalarını uygulamaya geçiremeyeceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.