İsrail'in yeni başbakan adayı: Mescid-i Aksa'ya el koymayı vadeden Bennett

İsrail'in yeni başbakan adayı: Mescid-i Aksa'ya el koymayı vadeden Bennett

Mescid-i Aksa'ya el koymayı vadeden Naftali Bennett'in kurulacak hükümette İsrail'in yeni başbakanı olabileceği belirtiliyor.

İsrail'de Netanyahu'suz hükümet kurma çalışmalarında öncelikle koalisyonun en büyük partisi olan Yeş Atid'in lideri Yair Lapid'in başbakan olması beklenirken yeni pazarlıklarla daha küçük ortak olan "aşırı sağcı" Yamina Partisi lideri Naftali Bennett'in başbakan olabileceği belirtiliyor.

Bennett, Netanyahu'dan daha radikal vaatleriyle dikkat çekiyor. Filistinlilerle müzakereye ve Filistin'in herhangi bir çeşit bağımsızlığına karşı olduğunu saklamayan Bennett Batı Şeria'nın %60'ını İsrail'e ilhak etmeyi, Mescid-i Aksa üzerindeki Yahudi kontrolünü artırmayı, hatta Mescid-i Aksa'yı bölüp bir kısmını Yahudi mabedi haline getirmeyi vadediyor.

Yapılan anlaşmaya göre hükümette öncelikle 2 sene başbakan Bennett'e nispetle daha merkez sağ bir politikacı olan Yair Lapid başbakan olsa dahi sonrasında Bennett başbakan olacak. Fakat yeni gelişmelerle aşırı sağcı vaatleriyle dikkat çeken Bennett'in de hükümetin ilk başbakanı olabileceği belirtiliyor.

Bennett'in başbakan olması ve vaatlerini gerçekleştirmeye çalışması durumunda tüm müzakereler çökeceğinden İsrail'i tanıyan Arap rejimlerinin de kendi halkları başta olmak üzere İslam Alemi karşısında daha da prestij kaybına uğraması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.