İsrail'de Yahudi yerleşimine saldırı: 1 ölü

İsrail'de Yahudi yerleşimine saldırı: 1 ölü

Dün Batı Şeria'nın Selfit vilayetinde İsrailli bir güvenlik görevlisinin öldürüldüğü bildirildi.

Dün (29 Nisan Cuma) gece geç saatlerde, Batı Şeria'da Selfit vilayetinde Filistinlilerin arazileri üzerine kurulu Ariel Yahudi yerleşim merkezi yakınlarında gerçekleştirilen silahlı saldırıda İsrail'in güvenlik güçlerine mensup bir kişi öldürüldü. 

Ellerinde makineli tüfekler bulunan Filistinliler, adı geçen Yahudi yerleşim merkezi yakınında İsrail'in güvenlik teşkilatına bağlı bir güvenlik görevlisi olarak görev yapan kişiye ateş açtı. Saldırıyı düzenleyen kişiler, geldikleri otomobille bölgeden ayrıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, olaydan sonra İsrail güçleri saldırıyı gerçekleştiren kişileri yakalamak için bölgede geniş çaplı bir arama faaliyeti başlattı. 

Filistin'de geçtiğimiz hafta içinde İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarından dolayı gerginlik yaşandı.

Son bir hafta içinde İsraillilerle 186 noktada çatışma meydana geldi. Bu çatışmalarda 13 Filistinli öldürülürken, 14 İsrail askeri veya yerleşimcinin de yaralandığı belirtildi.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.