İsrail'de Yahudiler tarihi camide müzik festivali düzenleyecek

İsrail'de Yahudiler tarihi camide müzik festivali düzenleyecek

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Birussebi şehrindeki tarihi camide müzik festivali düzenlenmesi planlanıyor.

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin güney kesiminde yer alan Nakab sahrasındaki Birussebi şehrinde, İsrail belediyesinin bazı Yahudi yerleşim örgütleriyle iş birliği yaparak, şehrin tarihi camisinde, bu ayın ve gelecek Temmuz ayının pazartesi günleri müzik festivali düzenleyeceği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, "Şarap Festivali" adıyla düzenlenecek eğlence faaliyetlerine ünlü müzikçilerin ve dansçıların çağrılacağı ve bu ayın ve Temmuz ayının her pazartesi günü konserler verileceği, eğlence etkinlikleri düzenleneceği belirtildi.

Festivalin başlamasının, 2012 yılında Filistinlilerin söz konusu camide Nekbe'den sonra ilk namazlarını kılmalarının ardından düzenlenmesi planlanan benzer bir eğlence festivalinin Filistinliler tarafından engellenmesinin 10. yıl dönümüne denk getirildiğine dikkat çekildi.

İsrail yönetimi "Kayıp Olanların Mülkleri Yasası" ile Filistin'in 1948 Bölgesi'ndeki dini ve kutsal mekanlara, tarihi evlere ve eserlere el koyuyor. İsrail bu yasadan aynı zamanda zorla Filistin topraklarından çıkarılanların arazilerine ve gayri menkullerine el koymada da yararlanıyor. Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde, Yahudi göçmenlere verilen gayrimenkullerin %90'ına, satın alma yoluyla değil bu yasayla veya tamamen hukuk dışı istimlak kararlarıyla el konuldu.

İsrail yönetimi bu yasadan yararlanarak Müslümanların camilerine ve mescitlerine de el koyabiliyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.