İsrail'de yaşanan siyasi ve askeri kriz ABD'yi harekete geçirdi

İsrail'de yaşanan siyasi ve askeri kriz ABD'yi harekete geçirdi

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, İsrail ordusu içinde yaşanan krizlerin Ortadoğu'daki ABD çıkarlarını baltalayabileceği endişesi üzerine gelecek hafta İsrail'e gidecek.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, İsrail'i ziyaret edecek.

Axios'un iki İsrailli yetkiliye dayandırdığı habere göre Milley, Biden yönetimi içinde Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin yargı reformunun İsrail ordusuna zarar verebileceği yönünde oluşan endişeler nedeniyle gelecek hafta İsrail'e gidecek.

Binlerce İsrailli yedek asker, Netanyahu hükümetinin yargı reformu nedenini protesto etme amaçlı yedek askerlik görevini bırakma kararı almıştı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ordusu içinde eksikliklerin baş gösterdiği yönünde açıklamalar yapan İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar ve İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile gerilim yaşamıştı.

İsrailli yedek askerler, orduda görev yapmayı reddettiklerini açıklamasının ardından İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Bar, İsrail hava kuvvetleri kabiliyetlerinin zarar gördüğünü, yargı reformu teklifi sonrası oluşan kaos ortamı dursa bile hava kuvvetlerinin artık eski konumunda olamayacağını söylemişti.

Bu durum İsrail ordusu içinde krize sebebiyet vermişti.

ABD Genelkurmay Başkanı Milley ise İsrail ziyaretinde, ordudaki krizin ne kadar derin olduğunu inceleyecek ve bu durumun Orta Doğu'daki ABD güçleri için herhangi bir olumsuz etki oluşturup oluşturmayacağını değerlendirecek.

Biden yönetiminin İsrail ordusunun karşı karşıya kaldığı krizin İsrail'in caydırıcılık stratejisi için olumsuz sonuçlar doğurabileceğinden ve İran'ın bölgede gerilimi tırmandırabilecek askeri provokasyona başvurabileceğinden endişeli olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.