Netanyahu ile İsrailli üst düzey komutanlar arasında gerilim

Netanyahu ile İsrailli üst düzey komutanlar arasında gerilim

İsrail Başbakanı Netanyahu, yaptığı son görüşmede İsrailli üst düzey askeri yetkililere tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yargı reformu nedeniyle İsrail ordusu içinde eksikliklerin baş gösterdiği yönünde açıklamalar yapan üst düzey askeri yetkililere büyük tepki gösterdi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar ile kamuoyuna İsrail ordusuna dair endişeleri hakkında yaptıkları açıklamalarla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Netanyahu öncülüğündeki hükümetin tartışmalı yargı reformu teklifi sonrası bazı İsrailli yedek askerler, orduda görev yapmayı reddettiklerini açıklamıştı.

Bunun üzerine İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Bar, İsrail hava kuvvetleri kabiliyetlerinin zarar gördüğünü, yargı reformu teklifi sonrası oluşan kaos ortamı dursa bile hava kuvvetlerinin artık eski konumunda olamayacağını söylemişti.

Netanyahu'nun ise telefon görüşmesinde, "Görünüşe bakılırsa ülkeyi ordu yönetiyor gibi bir manzara var." dediği ve "İsrail'in caydırıcılığına duyulan güvene zarar veriyorsunuz." ifadeleriyle görüşme sırasında üst düzey askeri yetkililere bağırdığı belirtildi.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun söz konusu görüşmede bağırdığı iddiası yalanlandı.

Halevi'nin de görüşmede "Ordunun durumu risk altında olduğunda uyarıda bulunmak bizim görevimizdir." diye karşılık verdiği kaydedildi.

Ülkedeki yargı reformu sürecinin İsrail'in siyaset ve ordu kurumlarına zarar verdiği dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.