İsrail'den Brezilya'ya "İran savaş gemisi" uyarısı

İsrail'den Brezilya'ya "İran savaş gemisi" uyarısı

İsrail, geçtiğimiz günlerde Brezilya'ya demirleyen İran'a ait savaş gemilerinin uzaklaştırılmasını istedi.

(Fotoğraf: Tasnim)

İsrail, İran'a ait iki savaş gemisini Rio de Janeiro limanına demirlemesine izin vermesi sebebiyle Brezilya'yı eleştirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, Brezilya'nın İran'a ait gemilerin limana demirlemesine izin vermesini "tehlikeli ve üzücü bir gelişme" olarak nitelendirdi ve Brezilya yönetiminden gemileri kara sularından uzaklaştırmalarını istedi.

Haiat, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İran'a ait savaş gemilerini limandan ayrılmasını talep etmek için halen geç değil." dedi.

ABD'nin Brezilya Büyükelçisi de daha önce Brezilya yönetimine İran gemilerinin limana demirlemesine izin vermemesi konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Brezilya, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın ABD ziyareti öncesinde İran gemilerinin limana demirlemesini reddettiğini açıklamıştı. Ancak ziyaretin ardından İran gemilerinin Brezilya'ya yanaşması dikkat çekti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.