İsrail'den Filistinli kadına 'ters kelepçeli' gözaltı

İsrail'den Filistinli kadına 'ters kelepçeli' gözaltı

İsrail güçleri Kudüs'ün doğusunda bir Filistinli kadını şiddet kullanarak gözaltına aldı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İsrail polis güçleri Kudüs'ün doğusundaki Han el Ahmar bölgesinde bölgedeki evlerinin yıkılmasına karşı çıkan Filistinli bir kadını şiddet kullanarak gözaltına aldı.

Kameralara yansıyan gözaltı görüntülerinde Filistinli kadının ellerinin arkadan kelepçeli olduğu görülüyor. Öte yandan yerel kaynaklar tarafından servis edilen bilgilerde, İsrail güçlerinin Filistinli kadını gözaltına almadan önce başörtüsünü çıkardığı ifade edilmekte.

Öte yandan Filistinli kadının gözaltına alındığı sırada İsrail güçlerine karşı koymaya çalışan bir kişi de polisler tarafından darp edilerek bölgeden uzaklaştırılıyor. 

Gözaltına alınan kadının nereye götürüldüğü konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Filistinli gruplar geçtiğimiz gün, Kudüs'ün doğusunda bulunan Han el Ahmar bölgesindeki barakaların İsrail tarafından yıkılmasını önlemek amacıyla düzenlenecek gösterilere geniş katılım sağlanması çağrısında bulunmuştu.

AA muhabirine konuşan Ramallah'taki Filistinli Gruplar Koordinatörü Isam Bekr, Han el-Ahmar bölgesinin korunması için düzenleyecekleri tüm faaliyetlere geniş katılım beklediklerini söyledi.

Bölgenin, İsrail'in uyguladığı "etnik temizlik" politikasına karşı korunması gerektiğine işaret eden Bekr, her gün düzenlenecek gösterilerle ve bölge halkının direnişine destek vererek, İsrail'in tehcir planlarına direnilebileceğini ifade etti.

Isam Bekr, yıkım ve tehcir işleminin her an gerçekleşebileceğini, bu nedenle sürekli olarak bölgede bulunmak gerektiğine değindi.

Kaynak: Mepa News, AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.