İsrail'den Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlarda Filistinlilere saldırdığı ve onlarcasını gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail polisi, işgal altındaki Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskında ibadet eden Filistinlilere saldırdı.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, radikal Yahudilerin Pesah Bayramını gerekçe göstererek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme planları sonrası Filistinliler, Yahudilerin baskınlarını engellemek için bölgede bekledi.

Daha sonra İsrailli güçler, radikal Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının önünü açmak için Filistinlilere saldırdı.

Filistinliler, Kıble Mescidi'nde İsrail polisinin hedefi oldu. Burada İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken İsrail güçlerinin 400'den fazla Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin bölgede ses ve sis bombası atması sonucu Filistinlilerden yaralananlar olduğu belirtildi.

Gazze'ye saldırı

Öte yandan Gazze'deki Filistinli gruplar, Mescid-i Aksa'daki baskınlara yanıt olarak, İsrail topraklarına birden çok roket fırlattı. Gazze'li grupların fırlattığı roketlerden birinin İsrail güneyinde bulunan Siderot'taki bir fabrikaya isabet ettiği öğrenildi.

İsrail ordusunun sözcülüğünden yapılan açıklamada, Gazze'de Hamas'a ait silah üretim ve depo tesislerine hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.