İsrail'den Şam'da Hizbullah'a saldırı

İsrail'den Şam'da Hizbullah'a saldırı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye’nin başkenti Şam’ın batısındaki Deyr el-Aşair bölgesine bombardıman saldırısı olduğunu, bölgede Hizbullah mevzilerinin bulunduğunu belirtti.

SOHR, saldırının kim tarafından yapıldığının belirlenemediğini bildirirken, bombardımanlara maruz kalan bölgede Hizbullah militanlarının konuşlu olduğuna dikkat çekti.

Rejime yakın haber kaynaklarının verdiği bilgiye göre, savunma sistemleri, dün gece yarısından sonra Şam’ın Deyr el-Aşair bölgesine yönelik düzenlenen füze saldırılarını engelledi.

Rus haber ajansı Sputnik ise bu sabah, Suriyeli saha kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Lübnan sınırına yakın bölgeden Suriye’ye giren İsrail’e ait bir dronenin düşürüldüğünü bildirmişti.

Esed rejimi, geçtiğimiz Temmuz ayında, ülkenin orta kesiminde bulunan T4 askeri havalanına yönelik düzenlenen saldırıdan İsrail’i sorumlu tutmuştu. İsrail ise o dönem rejime ait 3 askeri noktayı imha ettiğini duyurmuştu.

İsrail sık sık Suriye'nin başkenti Şam'da belirli hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.