"İsrail'e yaptırım talep eden teröristtir"

"İsrail'e yaptırım talep eden teröristtir"

ABD'de kongre üyeleri İsrail'e yaptırım talep ettiği için Boycott, Divest and Sanctions hareketinin terörizmle vasıflandırılıp "terörist" muamelesi görmesini talep ettiler.

ABD'de faaliyet gösteren ve İsrail'in Filistinlilere yönelik baskılarını dizginlemeyi, ABD toplumuna İsrail'i ifşa etmeyi hedeflediğini beyan eden 'Boycott, Divest and Sanctions' (Boykot, Tecrit ve Yaptırım) hareketinin "terörist" ilan edilmesi istendi.

Boycott, Divest and Sanctions hareketi, İsrail'in Filistinlilere yaptıklarına karşı boykot edilmesini, yaptırım olarak tecrit edilip İsrail'e BM'nin yaptırım uygulamasını talep eden bir hareket olarak ABD'de git gide daha popüler hale geliyor.

ABD Kongresi'nin Cumhuriyetçi Parti mensubu üç üyesi; Tim Burchett, Greg Steube ve Maria Salazar FBI'ın Terör Bölümü'ne Boycott, Divest and Sanctions terörist bir hareket olarak vasıflandırılıp yasaklanmasına dair şikayet ve talep mektubu ulaştırdıklarını duyurdular. Mektupta bu harekete bağış yapanların da terörizm finansmanından yargılanmasını talep ettiklerini belirttiler.

"İsrail'e yaptırım talebi 'terörizm' suçlaması için yeterli"

Tim Burchett, Greg Steube ve Maria Salazar yaptıkları ortak açıklamada ABD'nin müttefiği İsrail'e yaptırım uygulanması talebinin terörizm suçlaması için yeterli olduğunu savundular. Bu grubun Filistinli silahlı direniş gruplarıyla alakasının da araştırılmasını talep ettiklerini belirttiler.

"Amaç İsrail'e yönelik tüm eleştirileri susturmak"

Boycott, Divest and Sanctions hareketi ise yaptığı karşı açıklamada ABD'de İsrail'i eleştirmenin dahi terörist muamelesi görmeye yeterli hale getirilmeye çalışıldığını, asıl amacın ABD'deki İsrail'e yönelik tüm eleştirileri susturmak olduğunu belirtti. Bu şikayette bulunan kongre üyelerinin ise böyle konuşmak için ABD'deki İsrail lobilerinden rüşvet aldığını iddia etti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.