Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail artık resmen müttefik

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail artık resmen müttefik

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri karşılıklı büyükelçilerini atadı. Bu kapsamda görüşen dışişleri bakanları ilişkileri sadece normalleştirmediklerini, müttefik olduklarını da vurguladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) medyasında son dönemde İsrail'e yönelik artan övgüler göze çarpıyor.

Medyada BAE'nin İsrail ile ilişkileri sadece normalleştirmediği, İsrail'in BAE'nin en önemli müttefiklerinden biri haline geldiği fikri işlenirken, İsrail ile normalleşme ve müttefik olma kararından dolayı Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminin oldukça doğru bir hamle yaptığı iddia ediliyor.

Eylül 2020'de BAE ve İsrail arasında imzalanan normalleşme anlaşmasının ardından bu hafta iki devlet karşılıklı büyükelçiliklerini açtı. Bu kapsamda İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed en-Neyhan bir araya geldi. 

İki bakan yaptıkları ortak açıklamada BAE ve İsrail'in ilişkileri normalleştirmek ile yetinmediği ve müttefik olduğunun altı çizildi. İki ülkenin sosyal ve ekonomik ilişkilerinin birbirine kenetlenmesine çalışılacağı, "aşırıcılık" ile ortak mücadele edileceği ifade edildi. 

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.