İsrail'in Beyrut saldırısında hayatını kaybeden isimler kim?

İsrail'in Beyrut saldırısında hayatını kaybeden isimler kim?

İsrail'in dün akşam Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail dün akşam saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney mahallelerinde bir binaya insansız hava aracıyla saldırı düzenledi.

Saldırıda Hamas'ın iki numaralı ismi Salih Aruri yaşamını yitirdi.

Aruri'nin yanı sıra saldırıda 6 diğer Hamas mensubu daha hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden isimler Semir Fendi, Azzam el Ekra, Mahmud Zeki Şahin, Muhammed er Reys, Muhammed Başaşa ve Ahmed Hammud olarak açıklandı.

Semir Fendi Kassam Tugayları komutanlarından biriydi. Uzun yıllardır grup içerisinde yer alan Fendi halihazırda Güney Lübnan'daki Kassam Tugayları güçlerinden sorumluydu. Fendi de Aruri gibi İsrail'in suikast listesinde yer alıyordu.

Azzam el Akra da uzun süredir Hamas ve Kassam Tugayları içerisinde çeşitli liderlik rollerinde bulunan bir isimdi. Merc ez Zuhur sürgünü sırasında Lübnan'a sürülen Hamas mensupları arasında yer alan Azzam el Akra, Hamas'ın Lübnan ve diğer dış ülkelerdeki faaliyetlerinde görev alıyordu.

Saldırıda yaşamını yitiren diğer isimler hakkında detaylı bir bilgi bulunmuyor. Bu isimlerin komutanlık rolü üstlenmeyen Kassam Tugayları mensupları oldukları, bazılarının Lübnan'daki Filistin mülteci kamplarında yetişip Hamas'a katıldıkları ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum