İsrail'in Cenin katliamında ölü sayısı 10'a yükseldi

İsrail'in Cenin katliamında ölü sayısı 10'a yükseldi

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'ya gerçekleştirdiği baskın ve hava saldırılarında 10 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

(Fotoğraf)

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'ya geniş kapsamlı bir baskın gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin 3 Temmuz günü güneş doğmadan önce Batı Şeria'nın Cenin kentine ve mülteci kampına çok sayıda zırhlı araçla baskın düzenlediğini ve hava saldırısı tertip ettiğini aktardı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda "Cenin Tugayları ortak operasyon odasının hedef alındığı" belirtildi.

İsrail'in saldırıları gün boyu devam ederken 4 Temmuz günü sabah saatlerinde Cenin kentine ve bölgedeki mülteci kampına yeni saldırılar başlatıldı.

Kamp ve çevresi hava saldırılarıyla hedef alındı.

Ordunun açıklamasında vurulan bölgenin Filistinli gruplarca gözlem ve keşif merkezi, silah ve patlayıcı deposu olarak kullanıldığı iddia edildi.

Bölge kaynaklarına göre İsrail Cenin'e onlarca hava saldırısı düzenledi.

Cenin'deki çatışmalarda şimdiye kadar 10 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 20'si ağır en az 100 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Saldırıların ardından Cenin kenti ve mülteci kampı savaş alanına döndü. Çok sayıda aile bölgedeki evlerinden kaçmak zorunda kaldı.

Öte yandan Batı Şeria'nın diğer bölgelerinde İsrail güçlerinin Cenin baskınını protesto eden Filistinlilere yönelik saldırılarında da en az 1 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in son dönemde Batı Şeria'da büyük ölçekli saldırılar ve baskınlar düzenlediği dikkat çekiyor. Bu yıl İsrail'in Filistin genelinde katlettiği Filistinlilerin sayısı 185'i aşmış durumda.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum