İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek olan Almanya aleyhinde dava açıldı

İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek olan Almanya aleyhinde dava açıldı

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına olan desteği sebebiyle Almanya aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açıldığı bildirildi.

Nikaragua, Uluslararası Adalet Divanı'na (UAD) Almanya aleyhine resmen başvuruda bulunarak bu ülkeyi hem Gazze'de Filistinlilere yönelik bir soykırımı engelleyememekle hem de "soykırımın işlenmesine katkıda bulunmakla" suçladı.

Başvuruda Almanya, İsrail 'e destek sağlayarak ve BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) fonlarını keserek Gazze'deki soykırımı önlemek için Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçlandı.

Almanya'nın 1949 Cenevre Sözleşmeleri ve 1977 Ek Protokolleri kapsamındaki yükümlülükleri de dahil olmak üzere uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği ifade edildi.

Ayrıca Almanya'nın Gazze'ye yönelik devam eden saldırı da dahil olmak üzere İsrail'in Filistin'deki askeri işgaline yardım ederek diğer uluslararası normlara da uymadığı belirtiliyor.

Nikaragua ayrıca UAD'den Almanya'nın İsrail'e yaptığı yardım ve desteği durdurmasını talep etti.

Nikaragua hükümeti tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında Almanya'nın "askeri teçhizatın uluslararası hukukun ciddi ihlallerinde kullanılacağını bilmesine rağmen İsrail'e siyasi, mali ve askeri destek sağladığı" ifade edildi.

Almanya özellikle 7 Ekim'de başlayan saldırıdan bu yana İsrail'in en büyük siyasi ve askeri destekçileri arasında yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum