İsrail'in Han el-Ahmer köyü için verdiği süre sona erdi

İsrail'in Han el-Ahmer köyü için verdiği süre sona erdi

İsrail’in Han el-Ahmer köyü sakinlerine evlerini kendi elleriyle yıkmaları için verdiği süre sona erdi.

Han el-Ahmer köyü sakinleri ve onlarla dayanışma için köyde bulunan gönüllüler, İsrail güçlerinin yıkım kararını uygulamasını engellemek için teyakkuzda bekliyor.

Fetih Hareketinden açıklama

Yıkımı engellemek için Han el-Ahmer köyünde hazırlık yaptıklarını açıklayan Fetih Hareketi, Filistin halkına dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunarak, yıkımın engellenmesi için herkesi Han el-Ahmer köyüne gitmeye davet etti.

Yapılan açıklamada ayrıca, "Fetih Hareketi, tüm özgür gruplar ve kurumlarla birlikte, işgalci İsraili bu aptallığın sonuçlarına karşı uyarıyoruz” denildi.

1 Ekim'e kadar süre verilmişti

İsrail makamları, Doğu Kudüs’ün kırsalında bulunan Han el-Ahmer bölgesinde yaşayan Filistinli bedevilere 1 Ekim’e kadar evlerini kendi elleriyle yıkma talebini içeren bir tebligat göndermişti.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler İsrail'i, Han el-Ahmer köyünün yıkılması konusundaki kararını gözden geçirmeye çağırmıştı.

Yıkım kararıyla gündeme gelen Han el-Ahmer

İsrail Yüksek Mahkemesi, mayıs ayında Han el-Ahmer bölgesinde yaklaşık 190 Filistinlinin yaşadığı derme çatma barakalar ile bölgedeki başka yerlerden gelen 170 öğrencinin eğitim gördüğü okulun yıkılmasına karar vermişti.

Hem uluslararası camiadan gelen tepkiler hem de Filistinlilerin direnişi sebebiyle İsrail güçleri yıkımı gerçekleştirememiş, İsrail mahkemesi de bölge sakinlerinin başvurusu üzerine yıkım kararını askıya almıştı.

İsrail Yüksek Mahkemesi 5 Eylül'de de Han el-Ahmer'deki yıkım kararına yapılan itirazı reddederek, bölgenin 7 gün içinde boşaltılmasına ve yıkımların başlatılmasına hükmetmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.