İsrail'in katliam sponsoru ABD Gazze'ye havadan yardım attı

İsrail'in katliam sponsoru ABD Gazze'ye havadan yardım attı

ABD'nin işgal altındaki Gazze Şeridi'ne havadan yardım attığı bildirildi.

ABD Gazze Şeridi'ne havadan yardım indirdi.

Üç askeri uçakla gerçekleştirilen indirme kapsamında bölgeye 38 binden fazla öğün paketi atıldı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) indirmenin Ürdün Hava Kuvvetleri ile birlikte gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yetkililer bu yardımın Başkan Joe Biden tarafından Cuma günü duyurulan yardımların ilki olduğunu belirtti.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, C-130'ların Gazze kıyı şeridi boyunca 38 binden fazla öğün paketi bıraktığı belirtildi.

Açıklamada "Havadan yapılan bu yardımlar, kara koridorları ve güzergâhları üzerinden yardım akışının genişletilmesi de dâhil olmak üzere Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırılması için sürdürülen çabaların bir parçasıdır." denildi.

Gazze'ye havadan atılan yardımların bölgedeki ihtiyacı karşılamaktan oldukça uzak olduğu belirtiliyor.

ABD, İsrail'in Gazze'deki katliamlarının en büyük destekçisi konumunda. ABD şimdiye kadar İsrail'e siyasi desteğin yanı sıra milyarlarca dolar değerinde silah yardımında da bulunmuş durumda.

İnsani yardım örgütleri ABD'nin söz konusu hamlesine tepki göstererek, ABD'nin bunun yerine İsrail'e askeri yardımları kesmesi gerektiğini belirtiyordu.

"Oxfam Amerika"nın barış ve güvenlikten sorumlu direktör yardımcısı Scott Paul yaptığı açıklamada, bu hamlenin daha ziyade "Gazze'deki vahşete katkıda bulunan ABD'li yetkililerin vicdanlarını rahatlatmaya yönelik olduğunu" belirtmişti.

Paul, "ABD, Gazze'ye havadan rastgele yardım atmak yerine, İsrail'e ayrım gözetmeyen saldırılarda kullanılan silah akışını kesmeli, derhal ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için baskı yapmalı ve İsrail'in insani yardım, erişim ve diğer temel hizmetleri sağlama görevini yerine getirmesi konusunda ısrarcı olmalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.