İsrail'in Refah'ta BM aracını vurmasıyla ilgili ne biliniyor?

İsrail'in Refah'ta BM aracını vurmasıyla ilgili ne biliniyor?

BM rakamlarına göre sadece BM Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA, Gazze'deki 13.000 personelinden 188'ini kaybetti.

İsrail ordusu Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Refah'ta vurulan BM personelini taşıyan bir aracın o sırada "aktif bir çatışma bölgesinde" olduğunu iddia etti.

Birleşmiş Milletler, Pazartesi günü Gazze'de bir araca düzenlenen saldırıda bir BM güvenlik hizmetleri üyesinin öldüğünü ve bunun yedi aydan uzun bir süre önce savaşın başlamasından bu yana Filistin topraklarında bir BM uluslararası çalışanının ilk ölümü olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcüsü, saldırıda bir başka Birleşmiş Milletler Güvenlik ve Emniyet Departmanı (DSS) çalışanının da yaralandığını, ikilinin araçlarına ateş edildiğinde Refah'taki Avrupa Hastanesi'ne gitmekte olduklarını söyledi.

Saldırı hakkında soru sorulduğunda ise ordu AFP'ye Pazartesi günü hazırlandığı anlaşılan bir açıklama göndererek DSS'nin saldırı hakkında kendisini bilgilendirdiğini söyledi.

"Yapılan ilk incelemeler, aracın aktif çatışma bölgesi ilan edilen bir alanda vurulduğunu gösteriyor" diyen ordu, "aracın güzergahı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını" savundu.

Saldırının sorumluluğunu üstlenmeyen ordu, "Olay inceleniyor" dedi.

DSS yorum talebine yanıt vermedi.

Pazartesi günkü saldırı, Gazze savaşında ilk kez bir BM uluslararası çalışanının öldürüldüğüne işaret ederken, daha önceki dönemde çok sayıda yerel personel -Filistinli- öldürüldü.

BM rakamlarına göre sadece BM Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA, Gazze'deki 13.000 personelinden 188'ini kaybetti.

UNRWA Şefi Philippe Lazzarini daha önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Yardım çalışanları da dahil olmak üzere Gazze'de hiç kimse güvende değil" dedi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in saldırılarında çoğu kadın ve çocuk en az 35,173 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.