İsrailli Bakan: Gazze'yi işgal etmeliyiz

İsrailli Bakan: Gazze'yi işgal etmeliyiz

İsrail Ulusal Altyapı, Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Yuval Steinitz, İsrail ve Filistin arasındaki ateşkese tepki göstererek, 'Hamas´tan kurtulmak için Gazze´yi işgal etmeliyiz' dedi.

Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde, bazı İsrailli siyasetçiler İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun ateşkes kararına tepki gösterdiği ve Ulusal Altyapı, Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Yuval Steinitz´in bir radyoya yaptığı açıklamada "Hamas´tan kurtulmak için Gazze´yi işgal etmeliyiz. Bu olası bir adım, ama bedeli ağır olabilir" dediği bilgisi yer aldı.

Haaretz gazetesi, Gazze'de İsrail tarafıyla Kahire´deki görüşmede uzlaşıya vardıklarını duyurdu. Ayrıca haberde, Hamas´a ait bir televizyon kanalı ve Filistinli yetkililerin ateşkesin sağlandığına ve yerel saat ile 04:30´da bunun başladığına yer verildi.

Hamas: Ateşkese uyularak barış sağlanır

Öte yandan Hamas internet sitesi üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise  "İsrail´in, Gazze Şeridi´ne karşı saldırgan tutumunun sona ermesiyle ve ateşkes anlaşmalarına uymasıyla barışın sağlanabileceği" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.