Filistin İslami Cihad Hareketi lideri: Bu yaz Gazze'de savaş olacak

Filistin İslami Cihad Hareketi lideri: Bu yaz Gazze'de savaş olacak

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin lideri Ziyad Nahale Gazze konusuna dair açıklamalarda bulundu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin lideri Ziyad Nahale Gazze konusuna dair açıklamalarda bulundu.

İslami Cihad'ın Genel Sekreteri Nahale Lübnanlı El Meyadin kanalına yaptığı açıklamada, Gazze'yi ve Filistinli grupları silahsızlandırma girişimlerinin bölgede bu yaz bir savaşa sebep olacağını ifade etti.

İran'a yakınlığıyla bilinen hareketin lideri Nahale, Gazze'de geçtiğimiz günlerde yaşanan askeri gerginliğin "Kaçınılmaz olarak gördükleri savaşa hazırlık için canlı bir tatbikat" olduğunu dile getirdi.

Nahale aynı zamanda "İsrail'e ve Batı Şeria yönetiminin zayıflatma girişimlerine rağmen" Hamas ile bağlarının güçlü olduğunu belirtti.

Bölgede İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen her iki tarafın da yakın dönemde bir savaşın patlak vermesine büyük bir olasılık olarak baktığı ifade ediliyor.

Kısa bir süre önce ortaya çıkan, ABD öncülüğündeki "Yüzyılın Anlaşması" plan tasarısında Filistinli grupların silahsızlandırılması da yer alıyor.

Buna göre Gazze ve Batı Şeria'da yeni bir Filistin devleti kurulacak, ancak bu devletin ordusu olmayacak, yalnızca hafif silahları bulunan bir polis kuvveti bulunacak.

Anlaşma taslağına göre Hamas ya da İslami Cihad Hareketi bu anlaşmayı reddederse iki grubun lider isimleri sorumlu tutulacak ve Gazze ile İsrail arasındaki bir savaşta ABD, İsrail’in bu liderleri hedef almasına yardım edecek.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.