İsrail İslami Cihad komutanını öldürdü: Gazze'de savaş kapıda mı?

İsrail İslami Cihad komutanını öldürdü: Gazze'de savaş kapıda mı?

İsrail ordusu Filistinli örgüt İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin komutanlarından Baha Ebu El Ata'yı öldürdü.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde bir eve yaptığı saldırıda İran destekli Filistinli örgüt İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin komutanlarından Baha Ebu El Ata'yı öldürdüğünü açıkladı.

Saldırıda El Ata'nın eşi de hayatını kaybederken iki Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

Eurnoews'in haberine göre, İsrail ordusu yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail Gizli Servisi Şin Bet ile ortaklaşa düzenlediğimiz saldırıda Gazze’de İslami Cihad'ın komutanı Baha Ebu El Ata’yı hedef aldık. Ebu El Ata, İsrail'i hedef alan birçok operasyona doğrudan katıldı." ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca El Ata'nın İsrail'e drone, keskin nişancı ve son günlerde yapılan füze saldırılarını organize ettiği kaydedildi.

Saldırının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun onayıyla yapıldığı belirtilirken, Kudüs Seriyyeleri Ebu El Ata'nın öldürüldüğü haberini doğruladı.

Açıklamada, İsrail'e deprem etkisi yaratacak bir karşılık verileceği ifade edilirken, "El Ata kahraman cihadi bir faaliyetin tam ortasındaydı. Kaçınılmaz cevabımız Siyonist düşmanları sallayacak." açıklamalarına yer verildi.

Hamas: El Ata'nın ölümü cezasız kalmayacak

Hamas'tan yapılan açıklamadaysa artan tansiyondan dolayı İsrail'in sorumlu olduğu ve El Ata'nın ölümünün cezasız kalmayacağı ifadelerine yer verildi.

Öte yandan saldırı sonrası Gazze Şeridi'ne sınırı olan İsrail'in Aşdod kentinde roket sirenleri çaldı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Gazze bölgesinden İsrail tarafına orta menzilli füzeler atıldığı ve İsrail'in bu füzeleri Demir Kubbe hava savunma sistemleriyle etkisiz hale getirdiği görülüyor. Yapılan açıklamada füze saldırısı sonrası ölen ya da yaralanan olmazken, polisin güvenlik gerekçesiyle Gazze'ye giden yolları geçici olarak kapattığı kaydedildi.

İslami Cihad örgütü de İsrail'e karşılık verileceğini açıklarken, bölgede kapsamlı bir savaş çıkabileceği öne sürülüyor.

İslami Cihad'ın siyasi ismine saldırı

Öte yandan İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'da da gece saatlerinde bir saldırı düzenledi.

Saldırıda İslami Cihad'ın üst düzey siyasi isimlerinden Ekrem el Acuri'nin evi hedef alındı.

Yerel kaynaklar Acuri'nin saldırıdan sağ olarak kurtulduğunu belirtirken, Acuri'nin oğlunun öldüğü ve ailesinden birçok kişinin yaralandığı ifade edildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.