İsrail saldırısında yaralanan Filistinli İslami Cihad mensubu hayatını kaybetti

İsrail saldırısında yaralanan Filistinli İslami Cihad mensubu hayatını kaybetti

İslami Cihat örgütü, İsrail’le yaklaşık iki hafta önce girdiği çatışmada yaralanan bir kişinin öldüğünü duyurdu.

Hamas tarafından yönetilen Gazze’deki Sağlık Bakanlığı ile İran destekli İslami Cihad, cuma günü İslami Chiad'ın silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri’nden bir kişinin öldüğünü duyurdu. Söz konusu kişi, İsrail’le yaklaşık iki hafta önce meydana gelen çatışmada yaralanmıştı.

Sağlık Bakanlığı, AFP'ye yaptığı açıklamada "Raid Refik es-Sersavi (30) 13 Kasım'da Gazze Şeridi'ndeki askeri çatışma sırasında İsrail'in hava saldırısında aldığı yaraların sonucunda öldü" ifadesini kullandı.

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de Sersavi’nin "eylemcilerinden biri" olduğunu doğrulayarak, "Gazze'nin Şucaiyye semtini hedef alan İsrail bombardımanı sonucu aldığı yaralardan dolayı öldüğünü" doğruladı.

Raid Refik es-Sersavi ile birlikte iki hafta önce İslami Cihat komutanlarından Baha Ebu el-Atta'nın da öldürülmesinin ardından İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki İslami Cihat arasında yaşanan askeri çatışmada öldürülen Filistinlilerin sayısı 36'ya yükseldi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.