Gazze'de İran destekli İslami Cihad Hareketi ile İsrail arasında ateşkes sağlandı

Gazze'de İran destekli İslami Cihad Hareketi ile İsrail arasında ateşkes sağlandı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları sona erdirecek ateşkes anlaşması yürürlüğe girdi.

Mısır’ın arabuluculuğuyla sağlanan ve İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları sona erdirecek ateşkes anlaşmasının bu sabah (14 Kasım Perşembe) saat 05.30’da yürürlüğe girdiği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Ateşkes haberi henüz resmi kaynaklarca doğrulanmazken, Katar El-Cezire televizyonu adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde İslami Cihad’ın ve İsrail’in Mısır’ın ateşkes talebini kabul ettiklerini söyledi.

Ateşkes anlaşması İsrail ordusunun dün gece Gazze Şeridi’ne düzenlediği bir dizi saldırının ardından geldi. İslami Cihad liderlerinden birinin Deir El-Belah’taki çok katlı evine düzenlenen saldırıda aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti ve en az 12 kişi yaralandı.

Yerel “El-Hades” gazetesine göre, İslami Cihad sözcülerinden Musab El-Bureym, İsrail yönetiminin direnişin taleplerini kabul etmesinin ardından ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girdiğini söyledi.

“Bu ateşkes, direniş son sözünü söyledikten ve saldırılara karşı koyduktan, Netanyahu’nun heybetini kırdıktan ve Filistin halkını savunduktan sonra geldi” diyen El-Bureym, İsrail yönetiminin İslami Cihad tarafından dile getirilen direnişin taleplerini kabul ettiğini bildirdi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.