İsrailli general: Hamas çok iyi hazırlanmış

İsrailli general: Hamas çok iyi hazırlanmış

İsrail Askeri İstihkam Şefi Tuğgeneral Iddo Mizrahi Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada "Burası kesinlikle geçmişe kıyasla mayın tarlaları ve bubi tuzaklarıyla daha yoğun bir şekilde ekilmiş bir arazi" dedi

İsrail birlikleri Gazze'nin en büyük yerleşim merkezi olan Gazze Şehri'ne doğru ilerlerken, şehir için verilen mücadelede Filistinli grupların sert direnişiyle karşılaştı.

Bölge sakinleri, Gazze'yi yöneten Hamas ve müttefiki Filistinli gruplara bağlı savaşçılarının tünellerden dışarı çıkarak gelen İsrail tanklarına ateş açtıktan sonra geniş yeraltı ağlarına geri döndüklerini söylüyor.

Gerilla tarzı savaş, Hamas'ın saklandığı yerleri yukarıdan vurmak için güçlü hava kuvvetlerini kullanan İsrail’i Filistinli grubu tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan bir kara savaşına zorladı.

İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada çatışmalarda 53. tabur komutanını kaybettiklerini ve kara harekatını yoğunlaştırdığından bu yana ölen toplam İsrail askeri sayısının 18'e yükseldiğini duyurdu.

Komutan Yarbay Salman Habaka'nın, kara operasyonlarının başladığı Ekim sonundan bu yana öldürülen en üst düzey İsrailli subay olduğuna inanılıyor.

İsrail saldırılarda onlarca Filistinli savaşçıyı da öldürdüğünü ileri sürdü.

İsrail Gazze'yi hava saldırılarıyla vurmaya devam ederken, askeri yetkililer "Gazze Şehri'nin kapılarına" asker yığdıklarını açıkladı.

"Hamas çok iyi hazırlanmış"

İsrail, Hamas'ın savaş için "iyi hazırlandığını" kabul ederek, kente erişimi zorlaştıran "mayın tarlaları ve bubi tuzaklarını" gerekçe gösterdi.

İsrail Askeri İstihkam Şefi Tuğgeneral Iddo Mizrahi Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada "Burası kesinlikle geçmişe kıyasla mayın tarlaları ve bubi tuzaklarıyla daha yoğun bir şekilde ekilmiş bir arazi" dedi ve ekledi: "Hamas dersini almış ve kendini çok iyi hazırlamış"

İsrail Gazze şehrine giremedi

Reuters haber ajansına konuşan bir Gazze sakini İsrail'in Çarşamba gecesi boyunca şehri bombaladığını ancak şehir sınırlarına giremediğini söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bölge sakini, "Sabah İsrail güçlerinin hala şehrin dışında, dış mahallelerde olduğunu gördük ve bu da direnişin beklediklerinden daha güçlü olduğu anlamına geliyor" dedi.

Al Jazeera'ye konuşan dış politika ve askeri analist Ecaz Haydar, İsrail ordusunun Hamas savaşçılarının bulunduğunu düşündüğü yerleri kuşatmak için birden fazla eksende hareket ettiğini söyledi.

Haydar, " İsrail'in ne kadar çok yedek asker çağırdığı göz önüne alındığında, buradaki asıl amacı bölgeyi sadece ateş gücüyle doldurmak değil, -ki bunu havadan ve topçu ateşiyle yapıyorlar- aynı zamanda askerlerle de doldurmak olabilir" dedi.

Haydar, "Hamas için bu birlikleri bölgeye getirmek, en azından teoride, gelen İsrail birliklerine en fazla zararı verebilecekleri yerdir" diye ekledi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.