İsrailli milletvekili Gazze halkını tehcir ettiklerini itiraf etti

İsrailli milletvekili Gazze halkını tehcir ettiklerini itiraf etti

İsrail'de hükümetin en büyük bileşeni olan Likud'un milletvekili, Gazze'nin kuzeyindeki halkın tehcir edildiğini belirtti.

İktidardaki Likud partisinden İsrailli bir milletvekili, Gazze'nin "yakılması gerektiğini" belirtti ve "Gazze'de masum insan olmadığını" savundu.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre milletvekili Nissim Vaturi, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamaları yineledi. Vaturi önceki açıklamalarında yanlış bir şey görmediğini ve bu açıklamalarının arkasında durduğunu söyledi.

"Askerlerin zarar görmesindense yakmak, binaları yıkmak daha iyidir" diyen Vaturi, Gazze halkının tehcir edildiğini de itiraf etti. Vaturi, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki "herkesin düzenli bir şekilde tahliye edildiğini" iddia etti.

İsrail, 2.3 milyon kişinin yaşadığı Gazze'de saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 1.9 milyon kişiyi zorla yerinden etti.

Tehcir edilen bu kişiler çoğunlukla Mısır sınırındaki Refah bölgesine sığınmış durumda.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.