İsrailli siyasetçi: Gazze Mısır'a, Batı Şeria Ürdün'e verilmeli

İsrailli siyasetçi: Gazze Mısır'a, Batı Şeria Ürdün'e verilmeli

İsrailli siyasetçi ve milletvekili Avigdor Liberman, Gazze Şeridi ve Batı Şeria ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

(Fotoğraf)

Yisrael Beytenu (İsrail Evimiz) Partisi Başkanı ve milletvekili Avigdor Liberman, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'ya ilişkin planlarını paylaştı.

The Jerusalem Post'a verdiği demeçte Liberman, gelecekte Gazze Şeridi'nin Mısır, Batı Şeria'nın ise Ürdün tarafından kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

İki devletli çözüm fikrinin öldüğünü ifade eden Liberman farklı bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bir süredir Gazze'deki savaşın ardından bir Filistin Devleti'nin kurulması konusu gündemde. İsrailli siyasetçilerin bunu istemediği ancak ABD'nin böyle bir adım atabileceği iddia ediliyordu.

Halihazırda muhalefet bloğunda yer alan merkez sağcı Liberman 1958 yılında, o dönem Sovyetler Birliği kontrolündeki Moldova'da doğdu. Liberman 1978 yılında İsrail'e göç etti ve halihazırda Batı Şeria'daki Nokdim Yahudi yerleşiminde yaşıyor.

Siyasi hayatına 1993 yılında Likud Partisi'nin genel direktörü olarak başladı ve ardından 1996 yılında Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ilk döneminde müsteşarlığını yaptı.

Liberman, Netanyahu'nun Filistinlilere çok fazla taviz verdi düşüncesiyle 1997'de görevinden ayrıldı. 1999'da kurduğu Yisrael Beytenu Partisi'nin başkanı olarak Knesset'e girdi.

Liberman Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı gibi birçok kritik görevde bulundu. İsrailli siyasetçi son olarak 2022 yılına dek Maliye Bakanı'ydı.

Liberman ve partisi aynı zamanda Rusya ile yakın ilişkilere sahip olmasıyla biliniyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.