Türkiye Mısır'a insansız hava aracı satacak

Türkiye Mısır'a insansız hava aracı satacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Sisi ile görüşmek üzere Mısır'a gideceği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Pazar günü yaptığı açıklamada, iki ülkenin on yıllık kopukluğun ardından ilişkilerini normalleştirmesinin akabinde Türkiye'nin giderek daha popüler hale gelen insansız hava araçlarını Mısır'a vermeyi kabul ettiğini açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara ve Kahire'nin geçen yıl büyükelçi atayarak ilişkileri geliştirmesinden bu yana ilk ziyaretini gerçekleştirmek üzere 14 Şubat'ta Mısır'a giderek mevkidaşı Abdülfettah El Sisi ile görüşecek.

Bakan Fidan A Haber televizyonuna yaptığı açıklamada Erdoğan'ın Sisi ile ticaret, enerji ve güvenlik gibi ikili ve bölgesel konuları ele alacağını söyledi.

"İlişkilerimizin normalleşmesi Mısır'ın belli teknolojilere sahip olması açısından önemli. Özellikle insansız hava araçları ve diğer teknolojileri Türkiye’nin sağlaması konusunda bir mutabakatımız da var" diyen Fidan daha fazla ayrıntı vermedi.

Suriye, Libya, Azerbaycan ve Ukrayna'daki çatışmalara olan etkisinin ardından Türk insansız hava araçlarına olan uluslararası talep artmış durumda.

Nil Nehri üzerindeki hidroelektrik barajı nedeniyle Mısır ile ilişkileri gergin olan Etiyopya da Türk insansız hava araçlarının müşterileri arasında yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.