İstanbul Valiliği bu 5 şartı taşıyan sığınmacıları başka illere göndermeyecek

İstanbul Valiliği bu 5 şartı taşıyan sığınmacıları başka illere göndermeyecek

İstanbul Valiliği, kentte kayıtsız olarak yaşayan sığınmacılar için geri gönderme politikasının düzenlendiğini bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın daveti üzerine Türkiye’de Arapça yayın yapan medya kurumları bir araya geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Göç İdaresi il Müdürü Recep Batu’da buluşmaya katıldı.

Buluşmada İstanbul Valisi Yerlikaya, düzensiz göçün önlenmesiyle ilgili açıklama yaptı.

12 Temmuz-25 Ağustos 2019 arasında 16 bin 423 kaçak göçmenin tespit edildiğini duyuran İstanbul Valiliği, göçmenlerin geri gönderme işlemlerinin sevk edildikleri geri gönderme merkezlerinde yapıldığını belirtti.

İstanbul’da yaşayan kayıtsız 4 bin 500 Suriyeli göçmenin, İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği illerdeki kamplara gönderildiğinin ifade edildiği açıklamada, başka illere kayıtlı geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin, kayıtlı bulundukları illere dönüşlerinin devam ettiği söylendi. Ancak kayıtsız her Suriyeli farklı illere gönderilmeyecek.

Hangi Suriyeliler İstanbul'a kaydedilecek?

Valilik, aile fertleri farklı illere kayıtlı Suriyeli savaş mağduru göçmenlerin sorununa da çözüm bulmak için adım attı. Valilik, şu özelliklere sahip Suriyeli sığınmacıların İstanbul'da ikamet etmeye devam edebileceklerini belirtti:

- İstanbul’da eğitim gören öğrenciler ve aileleri

- Anne ve babasını kaybetmiş ve diğer akrabalarının himayesindeki öksüz ve yetim çocuklar

- Aile bütünlüğünün temini için İstanbul’a kayıtlı ailelerin diğer illere kayıtlı fertleri 

- İstanbul’da yatırımı bulunan ve istihdam sağlayan Suriyelilerden başvuru tarihinden 3 ay öncesinde aktif olarak faaliyette bulunduğu resmi olarak tespit edilen işletme sahipleri ile çekirdek aileleri 

- Üniversite eğitimine devam eden öğrenciler

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.