İstanbul'da boğulmak üzere olan iki Türk gencini kurtaran Libyalı alim hayatını kaybetti

İstanbul'da boğulmak üzere olan iki Türk gencini kurtaran Libyalı alim hayatını kaybetti

İstanbul Karaburun'da denize giren ve boğulma tehlikesi yaşayan 2 genci kurtaran Libyalı Abdulazim Milad el-Feravi yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde yer alan Karaburun sahilinde denize giren ve boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalan 2 Türk gencini kurtaran Libyalı Abdulazim Milad el-Feravi yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.

İstanbul'un Karaburun sahilinde iki genç denize girdi. Gençler bir süre sonra oluşan dalgalar nedeniyle boğulma tehlikesi yaşadı.

Ailesiyle pikniğe giden ve olaya şahitlik eden Abdulazim Milad el-Feravi isimli Libyalı alim, gençleri kurtarmak için denize atladı.

Türk gençlerini boğulmaktan kurtarmayı başaran el-Feravi, dalgalara kapılarak ağır yaralandı. İç kanama geçiren el Feravi, cankurtaranların yardımıyla kıyıya çıkarıldı.

Sahilde yapılan ilk müdahalelerin ardından Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Libyalı alim, yoğun bakıma alındı. Buradaki tüm çabalara rağmen kurtarılamayan el-Feravi yaşamını yitirdi.

Abdulazim Milad el-Feravi kimdir?

1970 yılında Libya'nın Bingazi kentinde doğan Abdulazim Milad el-Feravi 8 çocuk babası. 

Deniz Fakültesi'nden mezun olduktan sonra gemi kaptanı olarak çalıştı.

Libya Vakıflar Bakanlığı'na bağlı hafız, din alimi ve hatipti. 2011 Libya devriminde rol oynadı. Libyalıların hafızasında önemli yeri olan el-Feravi'yi, binlerce insan vaazlarını dinlemek için tercih ederdi.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri olan General Halife Hafter tarafından tutuklandı. 'Pirsis' adlı hapishanede geçirdiği 7 aylık sürede gördüğü işkencelerin ardından sağlık koşullarının kötüleşmesi nedeniyle Mayıs 2015'de serbest bırakıldı.

El-Feravi tedavi görmek için Libya’dan Türkiye’ye geldi.

Kaynak: Mepa News

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.