İstanbul'da provokasyon sürüyor: Suriyeli öğrenciler bıçaklı saldırıya uğradı

İstanbul'da provokasyon sürüyor: Suriyeli öğrenciler bıçaklı saldırıya uğradı

İstanbul'un Fatih ilçesindeki Kuran kursunda hafızlık yapan gençler İkitelli'de bıçaklı saldırıya uğradı

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Yavuzselim mahallesinde bir Kuran kursunda hafızlık yapan gençler İkitelli'de bıçaklı saldırıya uğradı.

Fatih'teki hafızlık kursunda eğitim alan gençlerin, hafta sonu ailelerini ziyaret için gittikleri İkitelli'de, Suriyelilere yönelik tepki göstermek için sokağa dökülen halk tarafından bıçaklı saldırıya uğradığı belirtildi.

Önce laf atılan, ardından takip edilerek bıçakları saldırıya uğrayan gençlerden bazılarının plastik cerrahi tedavisine ihtiyaç duyduğu bildirildi.

Bıçaklı saldırıya uğrayan Suriyeli gençlerden biri

İkitelli'de Suriyeli mültecilere yönelik kitlesel saldırı

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 23.00 sularında İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, 'taciz' söylemleri üzerine Suriyeli mültecilere yönelik kitlesel bir saldırı girişimi meydana gelmişti.

12 yaşındaki bir Suriyeli çocuğun, 10-12 yaşlarındaki bir kız çocuğuna sözlü tacizde bulunduğu söylentisinin yayılması sonrası çok sayıda kişi sokaklara çıkmış, yağma olaylarının yaşandığı ve bazı mekanlara zarar verildiği bildirilmişti.

Taciz olayına dair açıklama yapan emniyet kaynakları, söz konusu iddianın bir provokasyondan ibaret olduğunu, yabancı uyruklu çocuğun, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna camdan 'gel gel' dediğini, bu durumun kitlelerce provoke edilerek sokağa çıkıldığını belirtti.

Daha önce de Suriyeli mültecilere yönelik kitlesel olaylarda sosyal medya dezenformasyonları etkin rol oynamış, birçok mültecinin can ve mal güvenliklerine yönelik ihlaller yaşanmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.