İstanbul'da organize provokasyon: Suriyeli mültecilere kitlesel saldırı girişimi

İstanbul'da organize provokasyon: Suriyeli mültecilere kitlesel saldırı girişimi

İstanbul'da 'taciz' söylemleri üzerine Suriyeli mültecilere yönelik kitlesel bir saldırı girişimi meydana geldi.

İstanbul'da 'taciz' söylemleri üzerine Suriyeli mültecilere yönelik kitlesel bir saldırı girişimi meydana geldi.

İstanbul İkitelli'de yaşanan olaylar Türkiye'nin gündemine oturdu.

Olaylar Cumartesi akşamı saat 23.00 sularında Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Aşık Veysel Caddesi’nde başladı.

12 yaşındaki bir Suriyeli çocuğun, 10-12 yaşlarındaki bir kız çocuğuna sözlü tacizde bulunduğu söylentisinin yayılması sonrası çok sayıda kişi sokaklara çıktı.

Yağma olaylarının yaşandığı ve bazı mekanlara zarar verildiği ifade ediliyor.

Taciz olayına dair açıklama yapan emniyet kaynakları, söz konusu iddianın bir provokasyondan ibaret olduğunu, yabancı uyruklu çocuğun, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna camdan 'gel gel' dediğini, bu durumun kitlelerce provoke edilerek sokağa çıkıldığını belirtti.

Emniyet kaynakları olayda herhangi bir fiziki temas, taciz, tecavüz olayı olmadığını olayların mahalle sakini olmayan kişilerce, özellikle sosyal medya ve kitle iletişim araçları üzerinden kışkırtıldığı aktarılıyor.

Siyasilerin ve medya kanallarının yanı sıra, sosyal paylaşım sitesi Twitter ve Facebook üzerinden de anonim hesaplar üzerinden çok sayıda kişi, Suriyeli mültecilere karşı tweetler atarak İkitelli'deki olayların büyümesine yol açtı.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Twitter hesabı üzerinden provokasyonlara karşı sert ifadeler kullandı.

Daha önce de Suriyeli mültecilere yönelik kitlesel olaylarda sosyal medya dezenformasyonları etkin rol oynamış, birçok mültecinin can ve mal güvenliklerine yönelik ihlaller yaşanmıştı.

Yine Suriyeli mültecilere yönelik ayrıştırıcı söylemin tavan yaptığı bir dönemde, 6 Temmuz 2017 tarihinde Sakarya'da Suriyeli bir mülteci kadının öldürülmesi olayı kan dondurmuştu.

İkitelli'de meydana gelen olay sonrası aktarılan görüntüler:

iki1.jpg

iki2.jpg

iki3.jpg

20 yaşındaki Emani çocuğuyla vahşice öldürülmüştü

Medyada ve sosyal medyada Suriyeli mülteci nefretinin arttığı bir dönemde, 20 yaşındaki Emani Rahmun isimli Suriyeli mülteci kadın ve 10 aylık çocuğu vahşi bir saldırıya maruz kalmıştı. 9 aylık hamile olan Rahmun kaçırılarak iki kişinin tecavüzüne uğramış, daha sonra da 10 aylık çocuğuyla birlikte öldürülmüştü.

Suriyeli mültecilere yönelik, medya ve sosyal medya üzerinden yapılan provokasyonların benzeri vahşetlere ve kitlesel linç girişimlerine yol açmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.