İstanbul'da iş arkadaşları tarafından katledilen Suriyeli sığınmacının eşi konuştu

İstanbul'da iş arkadaşları tarafından katledilen Suriyeli sığınmacının eşi konuştu

Geçtiğimiz gün İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde silahla vurularak katledilen Suriyeli sığınmacı Mustafa Çolak'ın eşi konuştu.

1 Ağustos Pazartesi günü iş yerinde mesaiye kalan 36 yaşındaki Mustafa Çolak, iş yerindeki diğer çalışanlar tarafından katledildi.

Olaydan birkaç gün önce, bu kişiler tarafından hakaretlere ve kaba davranışlar maruz kalması sebebiyle, Çolak ile söz konusu kişiler arasında tartışma yaşanmıştı.

Tartışmanın sona ermesinin ardından taraflar ilişkilerine normal bir şekilde devam etti. Ancak olaydan birkaç gün sonra, tartışmanın tarafı olan şahıs, arkadaşlarını da çağırarak Mustafa Çolak'ı bağladı ve şiddetli bir şekilde darp etti. Aynı iş yerinde çalışan kardeşi de darp edildi.

Suriyeli sığınmacı Çolak, darp edilmesinin ardından pompalı tüfekle üç kez vuruldu ve ağır yaralandı. Çolak aynı gece hayatını kaybetti.

Mahkemeye çıkarılan sanıklardan 5'i serbest bırakılırken 2'si ise tutuklandı.

Çolak'ın eşi, cinayet sonrası yaptığı açıklamada, eşinin kira parasını yetiştirmek için sürekli akşamları mesaiye kaldığını, işlenen cinayete şok olduğunu ve hala olayın etkisinde olduğunu kaydetti.

Çolak'ın avukatı Vesim Kasapbaşı ise şunları söyledi:

"Maalesef vücudunun muhtelif yerlerine üç defa ateş açılmış. kurbanın kardeşine de ateş açmışlar ama elhamdülillah isabet etmemiş. Yani ya kendisinin ya da kardeşinin öldüğünden emin olmak istemişler.

Üç kurşundan sonra öldüğüne emin oldukta sonra bile hiçbir pişmanlık göstermiyorlar ya da üzülmüyorlar. Ortada silahlar var. Toplamda yedi kişi saldırıyor. Yani ortada planlı bir cinayetin olduğu ortaya çıkıyor. Cinayet planlandığı için hüküm müebbettir. Bu cinayette yer alan herkes suç ortağı sayılır. Suç ortakları 18 ila 24 seneye mahkum edilirler."

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum