"Kilis'te 9 yaşındaki Suriyeli çocuk önce istismara uğradı sonra katledildi"

"Kilis'te 9 yaşındaki Suriyeli çocuk önce istismara uğradı sonra katledildi"

Suriyeli 9 yaşındaki kız çocuğu Gina Mercimek’in cansız bedeni, boynuna briket bağlanmış halde bir kuyuda bulundu.

Haksöz'ün haberine göre, Kilis'te önceki gün okuldan eve dönerken kaybolan 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu Gina Mercimek’in cansız bedeni su kuyusunda bulundu.

Habere göre Suriyeli kız çocuğu boynuna bağlanmış bir briket ile kuyuya atıldı.

Küçük kızın ailesiyle aynı sokakta oturan şüpheli dün akşam gözaltına alındı.

Gina, iki gün önce Okçular Mahallesi Selvili Medrese Sokak'taki evinden okula gitmiş ancak okul çıkışında eve dönmemesi üzerine arama çalışmaları başlatılmıştı.

Çalışmalar sonrasında Gina’nın cansız bedeni aynı sokakta oturan H.B'ye ait iki katlı bir evin avlusundaki su kuyusunda bulundu.

İtfaiye ekiplerince kuyudaki su tahliye edildikten sonra 12 metrelik kuyudan Gina’nın cansız bedeni çıkarıldı. Gina’nın boynuna ağırlık olsun diye briket bağlandığı öğrenildi.

"İstismara uğradı"

Öte yandan Suriyeli 9 yaşındaki kız çocuğunun kaçırıldıktan sonra istismar edildiği ardından öldürüldüğü ifade ediliyor.

Küçük kızın cansız bedeni, otopsi için Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesine kaldırılırken polis ekipleri, şüpheli H.B'yi bir kovalamaca sonucu yakalayıp gözaltına aldı.

Mahalle sakinleri tüyler ürperten olaya tepki gösterdi ve şüphelinin bulunduğu Beşevler Polis Merkezi Amirliği önünde olayı protesto ettiler. İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt’un, kalabalığı sakinleştirmesi sonrasında grup dağıldı.

Olayın ırkçılık saikiyle işlenen bir nefret suçu mu yoksa başka çirkin saiklerle mi işlendiği araştırılıyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.