İstanbul'da ölü bulunan İngiliz istihbaratçının eşine yurt dışına çıkış yasağı

İstanbul'da ölü bulunan İngiliz istihbaratçının eşine yurt dışına çıkış yasağı

İstanbul'da ölü bulunan James Gustaf Edward Le Mesurier'in eşine soruşturma yurt dışı yasağı getirildi.

Beyoğlu'nda ofisinin bulunduğu binanın önünde ölü bulunan askeri istihbaratçı James Gustaf Edward Le Mesurier'in eşi Emma Hedvig Christina Winber'e soruşturma tamamlana kadar yurt dışı yasağı getirildi.

Emma Hedvig Chirsitan Winber'e poliste yapılan sorgusunda evlerinde bulunan ve inceleme altına alınan bilgisayar, tablet ve cep telefonlarından oluşan 7 elektronik eşyayla ilgili sorular soruldu. Polisin en başta intihar olarak değerlendirdiği ölümün nedeninin aydınlatılması için Le Mesurier'in psikolojik sorunları için gittiği hastanelerin kayıtları da inceleniyor.

Olay sırasında aynı binada bulunan ve alt kattaki bir odada yaşayan ev işçisinin de ifadesi alınırken, ev işçisinin 'olayla ilgili bir şey bilmediğini' söylediği belirtildi.

İngiliz vatandaşı James Le Mesurier, Suriye'de acil yardım çalışmaları yürüten ancak 'Esed rejimine karşı siyasi propaganda yapıyor' eleştirileri de alan Beyaz Baretliler grubunun destekçisi.

Askeri istihbaratçı Mayday Rescue Vakfı'nın da kurucusu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.