İstanbul'daki Suriyelilere tanınan süre 30 Ekim'e kadar uzatıldı

İstanbul'daki Suriyelilere tanınan süre 30 Ekim'e kadar uzatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyelilere bu kentten ayrılmaları için tanınan sürenin 30 Ekim'e uzatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hükümetin Türkiye'deki Suriyelilerle ilgili izlediği politika konusunda açıklamalarda bulundu.

Soylu, İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyelilere, kayıtlı oldukları illere gitmeleri için tanınan sürenin 30 Ekim'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Bakan Soylu, "20'sine kadar Sayın Valimiz, İstanbul'da İstanbul'a kayıtlı olmayan Suriyeli kardeşlerimizin bulundukları illere kayıtlı bir şekilde gitmeleri gerektiğini söylemişti. Biz de bunu yaydık. Süre bitti ve biz bunu Sayın Valimizle konuşarak 30 Ekim tarihine kadar uzattık" dedi.

Ancak Soylu, Suriyeli sivil toplum örgütlerinin talebi üzerine bu uygulamada bir değişikliğe gidileceğini açıkladı. Soylu, "Yaptığımız görüşmelerde 'Sadece kayıtlı olduğumuz değil, biz istediğimiz vilayete de gidebilir miyiz?' diye sordular. Evet gidebilirsiniz. Size bu imkânı da tanıyoruz. Yani sadece istediğiniz vilayete gideceksiniz. Biz size yol izin belgesi vereceğiz. Sizi orada kayıtlayacağız. Orada yaşamınıza devam edeceksiniz. Bunu sağlıyoruz" dedi.

Soylu, İstanbul'daki uygulamanın "aynısına" Ankara'da da başlanacağını söyledi.

Türkiye'de şu an 3 milyon 649 bin Suriyeli yaşadığını belirten Soylu, İstanbul'daki Suriyeli sayısının ise 550 bin civarında olduğunu ve kentin azami 600 bin Suriyeliyi kaldırabileceğini söyledi. "Çünkü İstanbul'un istiap haddi belli bir noktada" diye ekleyen Soylu, benzer bir nedenle Antalya'da da Suriyeli kaydının durdurulduğunu ifade etti.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.