İsveç'te başörtüsü yasağını uygulamayan müdüre ölüm tehdidi

İsveç'te başörtüsü yasağını uygulamayan müdüre ölüm tehdidi

İsveç'te başörtü yasağını uygulamayan okulu müdürü Mattias Liedholm, ölüm tehditleri alıyor.

İsveç'in Skurup ilçesinde belediye tarafından getirilen okullarda başörtü yasağını uygulamayan Prastamosse okulunun müdürü Mattias Liedholm, ölüm tehditleri aldığını anlattı.

Skurup Belediye Meclisi tarafından 3 ay önce 13 yaşından küçük öğrencilere başörtüsü kararının ardından, Prastamosse okulunun müdürü Mattias Liedholm "yasağı tanımadığını ve kendi okulunda bunu uygulamayacağını" duyurmuştu.

Başörtüsü yasağını dinlemeyen müdüre ölüm tehdidi

Okul müdürü Liedholm, yasağı uygulamaması nedeniyle sosyal medyada nefret yorumları ile linç edildiğini ve ölüm tehditleri aldığını aktardı.

Okulu telefonla arayan bir kişi tarafından ölümle tehdit edildiğini ifade eden Liedholm, ''Bu kişi kararımdan dolayı başta ben olmak üzere okuldaki herkesi öldüreceğini bağırarak söyledi. Evime hoş olmayan mektuplar ve kartpostallar geldi.'' açıklamasında bulundu.

Yasaktan sonra başörtüsü takanların sayısında artış

Okulunda 600 öğrenci bulunduğunu bildiren müdür, başörtüsü yasağından önce sadece 5 kız öğrencinin başörtüsü taktığını, yasakla birlikte ise başörtüsü takan öğrencilerin yüzde 400 arttığını söyledi. Liedholm, başörtülü öğrencilerin "Bu tercihi gurur duyarak ve isteyerek yaptıklarını" anlattıklarını belirtti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum