İsveç'te bir kadın Kur'an-ı Kerim yakan saldırgana yangın tüpüyle müdahale etti

İsveç'te bir kadın Kur'an-ı Kerim yakan saldırgana yangın tüpüyle müdahale etti

İsveç'te tekrarlanan Kur'an yakma eylemine yangın söndürme tüpüyle müdahale eden bir kadın gözaltına alındı.

İsveç'in başkenti Stockholm'da Cuma günü tekrarlanan Kur'an-ı Kerim yakma eylemine bir kadın yangın söndürme tüpüyle müdahalede bulundu.

DW Türkçe'nin haberine göre, İsveç medyasında yayınlanan görüntülerde kadının, İran Büyükelçiliği yakınında düzenlenen Kur'an yakma etkinliğini gerçekleştiren kişiye doğru koştuğu ve elinde tuttuğu yangın söndürme tüpünden eylemcinin üzerine köpük püskürttüğü görülüyor.

Görüntülerde Kur'an-ı Kerim nüshası olduğu düşünülen bir kitabın eylemcinin ayaklarının dibinde yandığı belli oluyor. Kadının yangın söndürme tüpü yardımıyla, yanan Kur'an nüshasını söndürmeye çalıştığı da görüntülere yansıyor. Olayı doğrulayan Polis, kadının kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

Kur'an yakma eylemleri sık sık tekrarlanıyor

Kur'an nüshalarına yönelik yakma ve çiğneme eylemleri son zamanlarda İsveç ve Danimarka'da sıkça tekrarlanıyor.

Stokholm'da aynı kişiler geçtiğimiz haftalarda da Kur'an yakma eylemleri gerçekleştirmiş, ayrıca Kur'an nüshalarını yere atarak çiğnemişlerdi. Bu eylemlere Müslüman ülkelerden ise sert tepkiler geliyor. Birçok ülkede eylemler kalabalık kitleler tarafından protesto edildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum