Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri sonrası İsveç'te güvenlik endişesi

Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri sonrası İsveç'te güvenlik endişesi

Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri nedeniyle tepki toplayan İsveç'te hükümet, vatandaşlarını korumak için yeni güvenlik önlemleri alacağını açıkladı.

Kur'an yakma eylemleri nedeniyle vatandaşlarına yönelik saldırılar olabileceğini öngören İsveç hükümeti, yeni güvenlik önlemleri almaya hazırlanıyor.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Adalet Bakanı Gunnar Stromer alınacak tedbirlerle ilgili bugün bir basın açıklaması düzenleyecek. İsveç hükümeti, söz konusu basın açıklamasında "İsveç vatandaşlarını korumak için alınacak önlemlerin" paylaşılacağını duyurdu ancak bu önlemlerin ne olacağı konusunda detaya girilmedi.

İsveç ve Danimarka hükümetleri, Pazar günü yaptıkları açıklamalarda bu tür eylemleri kısıtlamayı mümkün kılan yasal yolları araştırdıklarını açıklamıştı.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "bu tür protestoların aşırılık yanlılarının ekmeğine yağ sürdüğü" ve "güvenlik açısından önemli olumsuz sonuçlar doğurabileceği" belirtilmişti. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da "Ulusal güvenliğimizi ve İsveç'teki ve dünyadaki İsveçlilerin güvenliğini güçlendirecek tedbirleri değerlendirmek üzere... hukuki durumu analiz etmeye başladık" demişti.

Kaynak: DW Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.