İsveç'te PKK sembolleri ve Öcalan fotoğrafı belediye binasına yansıtıldı

İsveç'te PKK sembolleri ve Öcalan fotoğrafı belediye binasına yansıtıldı

İsveç'in başkenti Stockholm'de PKK destekçisi bir grup, belediye binası başta olmak üzere çeşitli binalara projeksiyonlar kullanarak örgüte ait semboller ve Abdullah Öcalan'a ait görseller yansıttı.

Türkiye'nin PKK ve YPG'ye destek verdiği gerekçesiyle, NATO'ya üyeliğini 'veto' edeceğini açıkladığı İsveç'te, PKK destekçilerinin etkinlik düzenlediğine dair sosyal medyada görüntüler paylaşıldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, başkent Stockholm'de belediye binasına ve kentin sembol yapılarından Avicii Arena'ya projeksiyonlarla örgüt sembolleri ve Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları yansıtıldığı görüldü.

Stockholm polisi, yaptığı açıklamada, sosyal medya hesaplarındaki görüntülerin gerçek olup olmadığının açıklığa kavuşturulamadığını bildirdi.

Polis, "beyaz gecelerin" yaşandığı Stockholm'de, projeksiyonla duvara görüntü yansıtabilmek için yerel saatin 23.30'u geçmiş olması gerektiğini, bu saatte herhangi bir yetkilinin bulunmamasını fırsat bilen kişilerin, pazartesi günü korsan bir eylem yapmış olma ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.