İsveç'teki PKK propagandasına Ankara'dan tepki

İsveç'teki PKK propagandasına Ankara'dan tepki

Göteborg’ta PKK yandaşları tarafından yapılan propagandaların ardından Türk Dışişleri Bakanlığı, İsveç Maslahatgüzarı’nı bakanlığa çağırdı.

Türkiye’nin İsveç’e güçlü şekilde tepki gösterdiği ifade edildi.

Diplomatik kaynaklar “İsveç’in Göteborg şehrinde PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 21 Temmuz günü gerçekleştirilen terör propagandasının öğrenilmesi üzerine İsveç’in Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağırılmış, ayrıca Stokholm’de İsveç makamları nezdinde girişimde bulunularak, kuvvetli tepkimiz iletilmiştir. Bu çerçevede, eylemin faillerinin tespit edilerek, gerekli yasal ve adli tedbirlerin alınması ve Üçlü Muhtıra’da kayda geçirilen taahhütler ışığında somut adımların atılması yönündeki beklentilerimiz vurgulanmıştır" değerlendirmesini yaptı.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusunun ardından Türkiye, bu ülkelerin PKK/PYD/YPG ilişkisini gerekçe göstererek üyeliklerine karşı çıkmış daha sonra imzalanan mutabakat neticesinde üyeliklerine onay vermişti. İspanya'nın başkenti Madrid'te yapılan NATO zirvesinde Türkiye'nin endişelerinin giderilmesine yönelik mutabakat imzalanmıştı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.