İtalya'da alıkonulan Türk gemisi kurtarıldı

İtalya'da alıkonulan Türk gemisi kurtarıldı

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, İtalya açıklarında alıkonulan Türk gemisinin özel operasyonda kurtarıldığını açıkladı.

(Fotoğraf: Twitter / Denizcilik Genel Müdürlüğü)

İtalya, Fransa'ya giden Türk kargo gemisinin kontrolünü ele geçirdiği öne sürülen göçmenleri yakaladığını açıkladı.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, 7 Haziran'da Türkiye'den denize açılan Galatea Seaways isimli Türk bandıralı kargo gemisinin kontrolünü ele geçirdiği iddia edilen 15 kadar göçmenin İtalyan özel kuvvetlerinin yürüttüğü bir operasyonda yakalandığını duyurdu.

Gemiye sızmaya çalıştığı ileri sürülen mültecilerin mürettebat tarafından fark edilip daha sonra kaptanın Türk yetkililerine ulaştığı öğrenildi.

Türk yetkililerin İtalya açıklarında seyreden gemideki sızma olayını İtalyan makamlarına bildirmesiyle birlikte 7 saat süren operasyonun başlatıldığı belirtildi.

İtalya özel kuvvetlerinin yürüttüğü operasyon, geminin kontrolünü ele almaları ve gemiye sızdığı iddia edilen mültecileri yakalamalarıyla sonuçlandı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.