İtalya'da başbakan yeniden istifa etti

İtalya'da başbakan yeniden istifa etti

İtalya'da çözüme kavuşturulamayan siyasi kriz başbakanının istifasını yeniden gündeme getirdi.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, koalisyondaki ortaklarının parlamentoda hükümetine destek vermemesi sebebiyle istifa etme kararı aldığını duyurdu.

Draghi dün parlamentoda gerçekleşen güven oylamasında koalisyon ortaklarının boykot etmesi sonrası bu yönde bir karara vardığını açıkladı.

Siyasi kriz büyüyor

5 Yıldız Hareketi'nin Senato'da yapılan güven oylamasından çekilmesi sonrası sağ kanatta yer alan koalisyon ortakları Lig ve Haydi İtalya partileri de oylamayı boykot etti.

Bu sonuç üzerine Draghi'nin yeniden istifası gündeme oturdu.

Koalisyon ortaklarından 5 Yıldız Hareketi geçtiğimiz gün Senato'da yapılan güven oylamasından çekilmiş ve Draghi istifasını o günde istifasını sunmuştu.

Ancak Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella başbakanın istifasını kabul etmediğini belirtmişti.

Öte yandan İtalya'nın gelecek aylarda erken seçime gitmesi bekleniyor. İtalya'da bir sonraki genel seçimlerin 2023 yılı içerisinde yapması planlanıyordu fakat ülkedeki muhalefetin erken seçime gidilmesi yönünde çağrılar yaptığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.