İtalya'dan Esed rejimiyle ilişkileri restore etme hamlesi: "Şam Büyükelçiliği yeniden açılacak"

İtalya'dan Esed rejimiyle ilişkileri restore etme hamlesi: "Şam Büyükelçiliği yeniden açılacak"

İtalya'da Şam'daki büyükelçiliğin yeniden açılmasının planlandığı belirtilirken, İtalya Dışişleri Bakanı Moavero konuyla ilgili çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

İtalya'nın en büyük gazetelerinden La Repubblica, "Savaş sonrası Suriye'de diplomasi denemeleri: İtalya büyükelçiliğini yeniden açmaya hazırlanıyor" başlıklı bir haber yayımladı.

Dışişleri Bakanı Enzo Moavero Milanesi de "bu adımın gerekliliğinin ve zamanlamasının değerlendirildiğini" söyledi.

La Repubblica'nın haberinde, İtalya'nın Suriye'deki büyükelçiliğini yeniden açan ilk Avrupa ülkesi olabileceği iddia edildi. Diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde, İtalyan hükümetinin Şam Büyükelçiliği'ni yeniden faaliyete sokma hazırlıkları kapsamında haftalardır hamlelerde bulunduğu belirtildi.

Gazeteye konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise büyükelçiliğin yeniden açılması için "halen yerine getirilmesi gereken çok sayıda siyasi adımın" bulunduğunu vurguladı. İsmi gizli tutulan İtalyan Dışişleri yetkilileri, bu konuda Avrupa Birliği ile uyum içinde hareket edeceklerini belirtirken "Ancak bu aşamada tartışılan şey (büyükelçiliğin) açılıp açılmayacağı değil, ne zaman açılacağı" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.