İtalyan Belediye Başkanı göçmenleri kabul ettiği için tutuklandı

İtalyan Belediye Başkanı göçmenleri kabul ettiği için tutuklandı

İtalya'da bulunan Riace ilçesinde Belediye Başkanlığı yapan Domenico Lucano, gelen göçmenlerin 10 yıl süre bölgede yaşamasına izin verdiği için tutuklandı.

İtalya’nın güneyindeki Reggio Calabria kentine bağlı Riace ilçesinin Belediye Başkanı Domenico Lucano, yoksul ve terk edilmiş kasabasında yaşamak için gelen göçmenleri ve sığınmacıları 10 yıl boyunca kabul etti.

Washington Post gazetesinin haberine göre ise Riace Belediye Başkanı yasa dışı göçü desteklemek ve teşvik etmek suçlarından tutuklandı. Gazetenin aktardığına göre Lucano’nun destekçileri, İtalya’daki sağcı hükümetin göçmenleri suçlu olarak nitelendirerek onlara yardım edenlerin yargılanması için yaptığı çağrılar nedeniyle tutuklamanın ardındaki nedenlerin siyasi olmasından endişeli. İtalyan makamları, bu yılın başlarında göçmen yardım grupları üyelerini yasa dışı göçü destekleme suçlamasıyla tutuklamış, kısa süre içinde de serbest bırakmıştı.

Lucano ülkesindeki göçmen karşıtı eylemciler için bir hedef haline gelirken yabancı medya ise kendisine söz konusu tavrından dolayı övgüde bulundu. Hikâyesinden ilhamla film bile çekilen Lucano, Forbes dergisinin hazırladığı 2016 Yılında Dünyanın En İyi 50 Lideri arasında yer aldı.

İtalya İçişleri Bakanı ve göçmen karşıtı lider Matteo Salvini, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Lucano’nun tutuklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İtalya’yı göçmenlerle doldurmak isteyen iyi insanların şimdi ne düşündüğünü merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

İtalyan haber ajansından aktarıldığına göre savcılar Lucano’yu “yerli erkeklerle yabancı kadınlar arasında evlilik tertip etmek yoluyla yasa dışı göçü desteklemekle” suçladı. Lucano şu anda ev hapsinde tutuluyor.

Lucano, 2004 yılında Riace Belediye Başkanı oldu. Göçmenleri kabul etme fikri ise 1998 yılında, mültecileri taşıyan bir teknenin Calabria sahiline gelişi hakkında haberleri duymasının ardından gelişti. Riace, yerel nüfus tarafından terk edilen boş evlerle doluydu. O zamanlar yerel hükümet İtalyan hükümetinden her sığınmacı için günde 35 avro alıyordu. Lucano göreve gelmesinin ardından fikrini uygulamaya başladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.