İtalya'daki 'sığınmacı köyü' boşaltılıyor

İtalya'daki 'sığınmacı köyü' boşaltılıyor

İtalya'da sığınmacıların yerleşimine izin vermesiyle meşhur olan Riace bölgesindeki sığınmacıların farklı bölgelerde bulunan sığınmacı yurtlarına ve barınaklarına gönderileceği açıklandı.

İtalya'nın aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, 2 bin 300 nüfuslu, yüzlerce sığınmacıyı kabul ederek uluslararası üne kavuşan Riace ilçesine dair planlarını açıkladı. İçişleri Bakanı bu ilçede yaşayan sığınmacıların başka yerlere yerleştirileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Salvini yaptığı açıklamada, uluslararası alanda "entegrasyon ve hoşgörünün sembolü" haline gelen ilçedeki sığınmacıların önümüzdeki haftadan itibaren başka yerlerdeki sığınmacı yurt ve barınaklarına gönderileceğini söyledi.

İlçenin tutuklu Belediye Başkanı Domenico Lucano'yu kastederek, "Kim hata yaptıysa, bunun bedelini ödemek zorundadır" diyen İtalya İçişleri Bakanı, "Kamuya ait paranın kullanılmasında hata yapılmasına müsamaha gösterilemez. Bu paraların sığınmacılara harcanmış olması da özür olamaz" dedi.

İçişleri Bakanı Salvini göç ve mülteci karşıtı politikalarıyla tanınıyor.

Ülkenin güneyinde Kalabriya bölgesindeki Riace ilçesinde 200 sığınmacı yaşıyor. Riace Belediye Başkanı Domenico Lucano, "yasadışı göçe kolaylık sağladığı" gerekçesiyle maliye polisi tarafından ev hapsine konulmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.