İtalya göçmen merkezlerini iki katına çıkaracak

İtalya göçmen merkezlerini iki katına çıkaracak

İtalya İçişleri Bakanı Salvini, ülkeye yasa dışı yollarla giren sığınmacıların sınır dışı edildiği göçmen merkezlerinin sayısını iki katına çıkartacaklarını açıkladı.

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini, ülkeye yasa dışı yollarla giren sığınmacıların sınır dışı edildiği göçmen merkezlerinin sayısını iki katına çıkartacaklarını açıkladı. Söz konusu adımın İtalya’yı yasa dışı göçten temizlemek amacıyla atıldığını vurguladı.

Salvini dün Roma’da The Foreign Press Association tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bu merkezleri farklı alanlarda yeniden aktifleştirmek ve yeni tesislerin sayısını iki katına çıkartmak için çalışıyoruz. Askıya alınan mekanizmaları son altı ay içinde tamamen etkinleştirdik. Önümüzdeki yılın başına kadar mülteci merkezlerini iki katına çıkaracağız.”

Göçmen karşıtlığıyla tanınan sağcı lider Salvini, İçişleri Bakanı görevinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı olarak da çalışmalarına devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.