"İzmir'de üç Suriyeli işçi yakılarak öldürüldü"

"İzmir'de üç Suriyeli işçi yakılarak öldürüldü"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İzmir'de bir kişinin Suriyeli üç genç işçinin üzerine uykudayken benzin dökerek yaktığı açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İzmir'de bir kişinin Suriyeli üç genç işçinin üzerine uykudayken benzin dökerek yaktığını ve gençlerin üçünün de vefat ettiğini açıkladı.

Olayla ilgili araştırmanın detayları henüz yayınlamazken, ölen 3 gencin fotoğrafları ve kimlik bilgileri sosyal medyada paylaşıldı. Suriyeli gençlerin 23 yaşındaki Me'mun el Nebhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Biş olduğu öğrenildi.

'Uyurken benzin döküp yakmış'

Öldürülen Me'mun el-Nebhan'ın kardeşi Gazete Duvar'a konuştu. Kardeşinin bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra öldüğünü söyleyen Nebhan'ın kardeşi Ahmet, şunları kaydetti:

“Biz 5 yıl önce geldik Türkiye’ye. Kardeşim 23 yaşındaydı. Bir hafta sonra evlenecekti. Fabrikada çalıştıkları yerde uyurken mazot benzin döküp sonra da yakmış. Olaydan sonra bir hafta hastanede kaldı. Bir hafta sonra öldü. Diğer arkadaşları ise zaten bir gün sonra öldüler. O zaman hiç kimseye haber vermedik çünkü polis kimseye anlatmamamızı istedi. 'Bir şüpheli var, onu yakalayalım öyle haber verin' dediler. Sonra polis yakaladı, o kişinin olduğunu ispatladılar. Türk tarafları basına neden haber vermediler onu da bilmiyorum. Katil bizimle aynı fabrikadan taş alıyordu. İsmi Kemal. Neden oldu, neden yaptı kimse bilmiyor. Sonradan da iki tane Türkiyeli’yi bıçakladığını biliyoruz.”

2-3 saat önce 'ben bu Suriyelileri yakacağım' demiş

“Zaten vahim olan bu olayın başka bir vahim tarafı da olayın 35 gün sonra ortaya çıkmasıdır” diyen Sığınmacılar Hakları Platformu'ndan Talha El Gazi ise olayı şu şekilde anlattı:

“Olay 16 Kasım'da gerçekleşmiş. Üç Suriyeli işçi ufak bir atölyede çalışıyorlar. Firma taş firması. Sabah namazı öncesi bunlar uyuduğu anda birisi gelip yattığı odaya benzin döküp ateşe veriyor. Benzin ve ateşin şiddetiyle ağır yaralanıyorlar. İkisi 10-15 saat sonra vefat ediyor diğeri de bir hafta sonra vefat ediyor. Olaydan sonra vefat eden kişilerin aileleri Adli Tıp raporu bekliyorlar. Herhangi bir sonuç gelmiyor. İki gün önce karakoldan aramışlar. Biz de olayı tespit ettik. İHD, Mazlum-Der, Mülteci Dernekleri olarak yarın İzmir’deyiz. Olaydan 2-3 saat önce oradaki Türk vatandaşla görüşmüş ve 'Ben bu Suriyelileri yakacağım' demiş. Olaydan 5-6 gün sonra da iki Türk’ü bıçaklamış. Bu da bize yakma olayından sonra serbest bırakıldığını gösteriyor.”

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum